Breitreinreis naar EupenTraditioneel wordt dit al een aantal jaren gevierd op de 2de zaterdag van juni. Vorig jaar besloot de Amerikaanse organisatrice dit te veranderen naar de derde zaterdag van juni. Maar er zijn landen die blijven vasthouden aan de 2de zaterdag. Zo is bij mij het idee

ontstaan om er een openbare breiweek van te maken. Bij deze lanceer ik de oproep om van 11 tot en met 18 juni zoveel mogelijk met brei- of haakwerk naar buiten te komen. Haal eens breinaalden en wol boven, in plaats van een tijdschrift of leesboek. Breien is veel socialer! Breien maakt nu eenmaal de tongen los en verkort het wachten bij de arts, kapper of trein. Tijdens het breien kan er nog gebabbeld worden, probeer dat maar eens tijdens het lezen.

Om nog meer promotie te maken voor de openbare breiweek organiseert Ajour ook een heuse treinreis. Zelf ben ik al jaren een fervent treinbreister, het is de ideale plaats om ongestoord te kunnen breien. We trekken op maandag 13 juni (Pinkstermaandag) met een groep enthousiaste breisters naar Eupen, de langste rit die we vanuit Brugge kunnen maken zonder overstap. Vertrek om 8.58 in het station van Brugge, uiteraard mét breiwerk mee. Ter plaatse staat een gids ter beschikking voor een geleid stadsbezoek. Rond 18u nemen we de trein terug richting Brugge. Verdere inlichtingen en inschrijven voor de treinreis kan in de winkel of via e-mail ( Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )


Op zaterdag 18 juni is er ook nog ons jaarlijks breiterras van 14.00 tot 17.00 uur op het voetpad voor de winkel in de Rijselstraat. Iedereen welkom.

Graag willen we u vragen om deze activiteiten mee te helpen promoten door een aankondiging en misschien kan er ook de dag zelf een verslag
gemaakt worden?

Groetjes Gerda VandewalleBreitreinreis naar Eupen